donderdag, juni 05, 2008

Concept boven foto's

Vorige week een interessante "discussie" gehad over het project van een van mijn klasgenoten. Hij wilde een fotoserie maken die de 'dutch mountains' van Dibbets evenaarde (zie foto hieronder.
Daarvoor had die klasgenoot een concept bedacht dat de er een ballon onder water zou komen te staan door de eb en vloed werking. Hij had hiervoor de ballon aan een touwtje en een stoeptegel gebonden. De stoeptegel had hij ingegraven in het zand. Daarna had hij om de zoveel tijd een foto genomen van de ballon die door het opkomende water tijdens vloed onder water komt te staan. Dat zijn hele sec foto's geworden. De leraar merkte op dat het concept belangrijker was geworden dan de fotografie. Sterker nog het concept had de fotografie overtroffen. Enkele dagen daarna kwam ik een artikel tegen op bright over een kunstenaar uit Finland. Toen ik zijn site bekeek moest ik weer even denken aan de discussie dat het concept belangrijker was dan de foto's. Kijk maar eens hier en dan met name naar zijn project ´Stones´, Stenen die hij na 7 minuten, 7 uur en 7 dagen heeft opgegraven.

Ook erg leuke horloges trouwens op bright.

Trouwens weer veel foto´s genomen. Ambachtsman, Groepsportret, Wetenschapper, Project, en afspraken gemaakt. En natuurlijk van Douwe. Later meer foto´s.


groet,

Martijn

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Martijn,

Goed man, conceptuele kunst is superleuk, soms leuker dan 'kijk'kunst. In flevoland zijn veel buitenkunstwerken conceptueel, hoef je niet heen te gaan, maar wel leuk om over te lezen.
Doei
Marinka

Jikke Romijn zei

Wat een skeeetige foto weer van Douwetje! Ik wil het kereltje wel weer 'ns live zien eigenlijk! Binnenkort 'ns een bakkie doen?