dinsdag, februari 06, 2007

Jaaaaaaaaaaaaaaah, door!!!!!!

Ik ben door naar het tweede jaar!!! Wat een avond zeg. Ik was in de tweede groep ingedeeld om 6 uur. Uiteindelijk pas om half negen de beoordeling gehad. Zenuwslopend kan ik je vertellen. Eerst gaan de leraren het lokaal in waar al je foto’s liggen. Dan gaan ze daar ongeveer 40 minuten over discussiĆ«ren en daarna word je erbij geroepen. Dan krijg je dus te horen wat het oordeel is.

De eerste die aan de beurt was, is al fotograaf. In de eerste beoordeling was hij moeiteloos door. Nu had hij vier opdrachten die overnieuw moesten. Daar schrokken we wel even van. Uiteindelijk zijn er toen ik wegging om 10 uur ’s avonds drie door zonder aanvullende opdrachten (waaronder ik dus) en twee onder voorbehoud door. Die moeten dus aanvullende opdrachten doen, ze hebben daar twee weken voor, erg krap. Twee moeten het half jaar overdoen. Die baalden ook wel heel erg en dat is natuurlijk logisch.

Het enige wat is had is in mijn onderzoeksopdracht zelfportret. Daarin heb ik een schilderij van Pyke Koch gebruikt. Dat schilderij heeft volgens google de naam “Zelfportret met zwarte band”. Ik ben ervan uitgegaan dat de zwarte band die zwarte lijst is die om het schilderij zit. Maar volgens Peter D heeft Pyke Koch bij het schilderij met zwarte band een zwarte hoofdband om en heeft hij daarmee een politiek statement gemaakt. Sja, en dan ga je dus wel nat. Dus ik moet nu op zoek naar de echte zwarte band en die heb ik inmiddels gevonden, zie hieronder. Als iemand nog een beetje thuis is in de schilderijen van Pyke Koch, laat dan even weten welk politiek statement hij bedoelde.
Dus iedereen kan weer naar de kapper en schoonheidspecialist want het komende jaar krijgen we veel opdrachten met portretten en modellen. Ik reken op jullie….;-)

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Gefeliciteerd jongen. Klasse! Het wordt nog wel eens wat met jou ;)

Groet,
Kenneth

Anoniem zei

Martijn,

Gefeliciteerd, op naar het tweede jaar.

groetjes, Dennis & Denise

Astrid zei

GOED HOOR, VAN HARTE GEFELICITEERD!

Groeten! :)

Martijn's Nieuws zei

Heee tenks voor de felicitaties. Ik hoop dat ik jullie weer kan benaderen voor het tweede jaar.

Anoniem zei

Hallo Martijn
Gefeliciteerd met je overgang.Zo te lezen wordt er scherp geselecteerd. Gerard wint aan populariteit!
Een hartelijke groet.
Corrie

Jikke Romijn zei

Late reactie, maar niet minder gemeend: SUPER! Wat een goed nieuws! Zie je wel, je hebt het wel in je!
En natuurlijk ook nog gefeliciteerd met je kersverse nichtje.

Groetjes, Jikke.

Martijn's Nieuws zei

Hallo Tante Corrie,

Ik ben nog in jullie straat geweest voor de straat opdracht in Amsterdam. De Bosboom Toussaint straat wordt de babyboulevard genoemd vandaar dat ik als thema voor mijn straatopdracht kinderen en alles daaromheen had. Uiteindelijk was deze opdracht niet helemaal goed, maar ik hoefde hem niet over te doen.

Heb nog bij jullie aangebeld voor een kopje koffie, maar jullie waren niet thuis. Ach wie weet een andere keer beter.

Anoniem zei

Hallo Martijn
Jammer dat we je hebben moeten missen. Als je weer in de buurt bent, probeer het nog een keer.
Aanstaande zondag komt Marinka met haar club.Dat wordt vast een gezellige dag.
Groet.
Corrie